Лимонна кислота
HOC(CH2COOH)2COOH
CITRIC ACID
Хімічні властивості лимонної кислоти
- Моногідрат — кристалічна біла речовина без запаху, спущена.
- Розчинність у воді — 133 г/100 мл, добре розчинена, утворює безбарвний розчин.
- Температура плавлення — 153,5 °C
- На смак — виражений кислий смак, завдяки чому й застосовується активно в харчовій промисловості.
Вміст токсичних елементів у харчовій лимонній кислоті не має перевищувати допустимі рівні:
- Свинець — 10 мг/кг.;
- Кадмій — 0,5 мг/кг;
- Мишак — 0,7 мг/кг.;
- Ртуть — 0,5 мг/кг.
Сфера застосування лимонної кислоти
Лимонна кислота використовується для різних видів промисловості, де потрібен регулятор кислотності або консервант. Зокрема, лимонна кислота закуповується оптом на такі промислові об'єкти:
- У харчовій промисловості речовина застосовується в складі харчових добавок Е330 — Е333 і використовується як смакова домішка, регулятор кислотності та консервант. Наприклад, у кондитерській промисловості та під час виробництва напоїв застосовується як смакова добавка. Водночас у м'ясомолочній промисловості та під час виготовлення консервів застосовується як консервант.
- Також використовується для виготовлення шипучих швидкорозчинних препаратів.
- У косметиці застосовується як регулятор кислотності.
- Використовується під час буріння нафтових і газових свердловин як регулятор кислотності бурового розчину (для нейтралізації сильно лужного середовища), а також для зв'язування кальцію.
- В електроніці, — для найбільш щадного травлення друкованих плат і як флюс під час виконання точкової паяння.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Виробник | TTCA |
Країна виробник | Китай |
Інформація для замовлення
- Ціна: від 53 ₴/кг
- Мінімальне замовлення: 25 кг